Neopitorid ALFA jpg

Neopitroid alfa

Kontaktni insekticid-biocid sa širokim spektrom djelovanja protiv velikog broja štetnika iz područja higijene, na mjestima gdje se čuvaju zalihe hrane i protiv ostalih oblika insekata.

NEOPITROID ALFA djeluje vrlo brzo i ima izrazito dugotrajni učinak, čak do 12 tjedana. Zbog niske toksičnosti za ljude i toplokrvne životinje primjeren je za suzbijanje štetnika u domaćinstvima i javnim ustanovama kao što su bolnice, škole, ugostiteljski objekti, u prehrambenoj industriji, gdje suzbijanje insekata često predstavlja veliki problem. U usporedbi s uobičajenim biocidima, NEOPITROID ALFA zbog svoje formulacije jamči visoki učinak s niskom potrošnjom na svim vrstama površina. Vrlo brzo nakon uporabe nastaje tzv. učinak »knock down«.

Kategorija: Dezinsekcija

Kulture:

Sigurnosno tehnički listovi (STL):

Pakiranje: 100ml, 1l

UPORABA I NAČIN PRIMJENE

Aktivna tvar

alfa-cipermetrin (5.8%) nalazi se u obliku iznimno sitnih kristalnih čestica.

Upotreba

Za tretiranje 100 m2 površine dovoljno je 25 ml NEOPITROID ALFA razrijediti s 5 litara vode. Dvostruka količina mješavine za prskanje za istu površinu pre- poruča se ako se radi o vrlo zagađenim i poroznim površinama ili površinama koje jako upijaju kako bi na površini ostala odgovarajuća količina djelotvornog pripravka.

Preporuke za uporabu protiv različitih štetnika:

– leteći insekti

kod suzbijanja tretiraju se površine na kojima se inače zadržavaju muhe, moljci i ostali insekti

– žohari

njemački, orijentalni, američki i ostali nametnici, posebno oni koji uništavaju materijal, na primjer srebrne ribice, insekti u tepisima i ostali insekti, npr. leteće matice i paukovi. U tom slučaju pripravak primjenjujemo na okvirima i oplatama u pećnicama, hladnjacima i ostalim dijelovima opreme. Naime, ti insekti žive na skrivenim mjestima u raznim pu- kotinama. Posebno vlažna i topla mjesta, kao što su motor agregata za hlađenje i sanitarna oprema naročito su omiljena skrovišta za tu vrstu insekata. Doseljavanje na takva mjesta može se spriječiti s 10 cm širokim trakama (zaštitna pregrada).

– mravi

tretirati staze i površine gdje se nalaze gnijezda mrava. Dodatno se mogu postaviti insekticidne pregrade kako bi se spriječio prodor mrava u stambeni prostor. Tretiranjem staza po kojima se kreću mravi kao što su npr. pragovi i okviri vrata moguće je učinkovito zaustaviti prodiranje mrava. Kada nije moguće lokalizirati gnijezdo moguće je postavljanje posebnih mamaca.

– stjenica

tretiranje okvira kreveta, namještaja i zidova koji su u blizini kreveta. Obratiti posebnu pozornost na pukotine. Ne prskati krevetninu!

– buhe

tretiranje pogođenih površina kao što su podovi i podne obloge, pragovi, pukotine u podovima, tapecirani namještaj, mjesta gdje spavaju domaće životinje. Domaće životinje bezuvjetno mora pregledati i veterinar kako bi se spriječio trajni napad štetnika.

Suzbija: muhe (Musca domestica, Fannia spp., Simulium spp., Glossina spp.), komarce (Anopheles spp., Culex spp., Aedes spp.), žohare (Blatella germanica, Blatta orientalis, Periplorieta americana), mrave (Formicidae), buhe (Xenopsylla cheopsis), stjenice (Cimex spp., Triatoma spp., Rhodnius spp.)