Champion Flow png

Champion Flow SC

Bakreni fungicid tekuće formulacije za preventivno suzbijanje biljnih bolesti.

Kategorija: Fungicidi

Kulture:

Sigurnosno tehnički listovi (STL):

Pakiranje: 1l

UPORABA I NAČIN PRIMJENE

Djelatna tvar

Bakar (iz bakar-(2)-hidroksida) 348 g/l

Upotreba

Preventivni kontaktni fungicid za suzbijanje biljnih bolesti:
1) plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola),

crvene paleži lišča vinove loze (Pseudopeziza tracheiphila) i crne truleži grozda (Guignardia bidwellii) od kretanja vegetacije do početka cvatnje u koncentraciji od 0,3% (210 ml preparata u 100 l vode; 21 ml preparata u 10 l vode) i 0,45% nakon cvatnje vinove loze (310 ml preparata u 100 l vode);

2) pjegavosti lišća i krastavosti plodova jabuka i krušaka (Venturia spp.):

– u vrijeme mirovanja vegetacije, u koncentraciji od 0,65% (430 ml preparata u 100 l vode);

– u vrijeme kretanja vegetacije do fenofaze mišje uši u koncentraciji od 0,45% (310 ml preparata u 100 l vode);

– od fenofaze mišje uši do fenofaze roza pupova, u koncentraciji od 0,25% (165 ml u 100 l vode).

Ne smije se koristiti zbog fitotoksičnosti nakon te fenofaze u vegetaciji a na sorti jabuka zlatni delišes dozvoljena je primjena samo tijekom mirovanja vegetacije;

3)  kovrčavosti lišća breskve (Taphrina deformans) i šupljikavosti lišća breskve (Stigmina carpophila), primjenom samo u vrijeme mirovanja vegetacije, do početka bubrenja pupova breskve, u koncentraciji od 0,7% (465 ml u 100 l vode);

4)  za suzbijanje uzročnika kozičavosti lišća višnje i trešnje (Blumeriella jaapii), samo u vrijeme mirovanja vegetacije, u koncentraciji od 0,35- 0,40% (230-265 ml u 100 l vode);

5)  plamenjače hmelja (Pseudoperonospora humuli), u koncentraciji 0,35-0,45% (230-265 ml u 100 l vode);

6)  plamenjače krumpira, rajčice i patlidžana (Phytophthora infestans) te koncentrične pjegavosti lišća krumpira i rajčice (Alternaria solani), u količini od 4-4,5 kg/ha (25-30 ml preparata u 3-5 l vode na 100 m). Ne smije se koristiti na sortama rajčice izrazito sitnog ploda;

7)  plamenjače luka (Peronospora destructor), u koncentraciji od 0,3-0,4% (200-265 ml u 100 l vode). Ne smije se koristiti u salatnom luku;

8)  plamenjače krastavaca, lubenica i bundeva (Pseudoperonospora cubensis) u koncentraciji 0,3-0,4% (200-265 ml u 100 l vode). Krastavci se smiju tretirati samo prije početka cvatnje.

Zbog visokokvalitetne formulacije bakra, koristi se u manjim dozama po jedinici površine, što omogućava da se tijekom vegetacijske sezone upotrebi veći broj tretmana do maksimalno dopuštene količine bakra od 4,5 kg/ha.

Karenca

4 dana za krumpir, rajčicu, patlidžan i hmelj, 21 dan za luk, 28 dana tikve i lubenice, 35 dana za vinovu lozu. Osigurana je dozvoljenim vremenom primjene u jezgričavom i koštičavom voću i krastavcima.