Politika privatnosti

OBAVIJEST O PRIVATNOSTI

Internetskim stranicama društva Dechra Pharmaceuticals PLC i stranicama njezinih povezanih društava upravlja Dechra Pharmaceuticals PLC, društvo osnovano u Engleskoj i Walsu sa sjedištem u 24 Cheshire Avenue Cheshire Business Park, Lostock Gralam, Northwich CW9 7UA. U svrhu Opće odredbe o zaštiti podataka (General Data Protection Regulation – “GDPR”), voditelj obrade je Dechra.  

Pojmovi „Dechra”, „mi”, „naš“ i „naše” kada se koriste u ovoj Obavijesti o privatnosti odnose se na društvo Dechra Pharmaceuticals PLC, uključujući povezana društva, odijele, podružnice, filijale ili društva koje kontrolira Dechra Pharmaceuticals PLC. Pojmovi „vi“, „vaše“ i „vaši“, kada se koriste u ovoj Obavijesti („Obavijest o privatnosti“) odnose se na osobu koja komunicira i/ili posluje s nama. Ako imate pitanja o ovoj Obavijesti o privatnosti, molimo da nas kontaktirate putem e-pošte na DataProtection@dechra.com ili putem telefona na +44 1606 814730

VAŽNO: PODNOŠENJEM OSOBNIH PODATAKA RUČNO ILI U ELEKTRONIČNOM OBLIKU I/ILI KORIŠTENJEM NAŠE INTERNETSKE STRANICE, DAJETE SVOJU SUGLASNOST DA SVI OSOBNI PODACI KOJE PODNESETE MOGU BITI PRIKUPLJANI, KORIŠTENI I OBRAĐIVANI NA NAČIN I U SVRHU KAKO JE OPISANO U NASTAVKU,

OPSEG OBAVIJESTI O PRIVATNOSTI

Dechra se obvezuje da će poduzeti sve razumne korake kako bi osigurala da se svi Osobni podaci koje posjedujemo u vezi naših zaposlenike, kupaca, dobavljače i svih ostalih osoba čuvaju sigurnima, obrađuju na pravičan i zakonit način te da se njima upravlja u skladu sa svim važećim zakonima o zaštiti osobnih podataka.

Molim Vas pažljivo pročitajte ovu obavijest o privatnosti. Ista opisuje naša važeća pravila i prakse u vezi s osobnim podacima koje smo prikupili izravno i / ili putem internetske stranice (u mjeri u kojoj takvi osobni podaci budu zaštićeni primjenjivim zakonima o zaštiti podataka). Obavijest posebice objašnjava koje vrste informacija prikupljamo, kako se te informacije upotrebljavaju, kome se otkrivaju te kako se štite.

Ova se Obavijest o privatnosti primjenjuje na sve osobne podatke koji se prikupljaju, obrađuju, koriste i pohranjuju (osim Osobnih podataka koji se odnose na naše izvođače, konzultante, zaposlenike i radnike čiji su osobni podaci obuhvaćeni zasebnom obavijesti o privatnosti). U svrhu ove obavijesti o privatnosti, “Osobni podaci” odnose se na informacije ili podatke koji bi vas mogli identificirati, a mogu uključivati vaše ime, opis posla, datum rođenja, adresu e-pošte i / ili poštansku adresu i / ili zdravstvene podatke.

OBAVIJEST O IZMJENAMA OVE OBAVIJESTI O PRIVATNOSTI

Kontinuirano poboljšavamo načine komuniciranja te dodajemo nove funkcionalnosti i značajke na našu internetsku stranicu te na naše postojeće usluge. Zbog tih stalnih promjena, promjena u zakonu i promjenjive prirode tehnologije, dolazi do povremenih izmjena naših praksi u pogledu podataka. Preporučujemo vam da često pregledate našu internetsku stranicu, jer posjetom naše internetske stranice prihvaćate trenutnu verziju ove Obavijesti o privatnosti.

PRIKUPLJANJE OSOBNIH PODATAKA UKLJUČUJUĆI ADRESE E-POŠTE

Možete odabrati koristiti naše usluge i rješenja ili primati dodatne informacije od nas. Kada zatražite naše usluge i rješenja ili zatražite dodatne informacije, mi ćemo prikupiti osobne podatke o vama, kao što su vaše ime, poštanska adresa, adresa e-pošte, telefonski broj i pojedinosti o plaćanju. Primjerice, prikupljamo osobne podatke o vama kada:

 • se registrirate za neka od događanja navedena na našoj internetskoj stranici;
 • se prijavite za primanje poruka e-pošte ili ostalih obavijesti;
 • se prijavite za poziciju unutar Dechrae;
 • naručite od svog veterinara recept za proizvod kojeg samo mi možemo ispuniti temeljem posebne dozvole izdane od strane odgovarajućeg regulatornog tijela;
 • za komunikaciju s nama koristite društvene mreže poput Facebooka ili Twittera; ili
 • podnesete upit našem odjelu za korisnike.

Također možemo tražiti demografske podatke kako bismo vam omogućili pružanje personaliziranih usluga. Podatke koje nam dostavite pohranjuju se bilo ručno ili elektronski u našu bazu podataka ili bazu naših dobavljača treće strane (za informacije o trećim stranama pogledajte poglavlje u nastavku “Prijenos podataka trećim stranama”).

Ponekad dopunjavamo informacije koje ste nam poslali s podacima koje smo primili od trećih strana. Na primjer, ako smo primili netočan poštanski broj, možemo koristiti softver treće strane kako bi ispravili netočan podatak.

Konačno, možemo primati informacije o vama od trećih strana s kojima surađujemo, uključujući, primjerice, veterinarske prakse, mreže za oglašavanje, pružatelje analitičkih usluga, pružatelja usluga pretraživanja podataka, agencija za kreditno zaduživanje te pružatelja usluga za otkrivanje prijevara.

KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke koristit ćemo kako bi ispunili vaše zahtjeve te ćemo vas tražiti samo one podatke koji su adekvatni, relevantni i dostatni za te svrhe. Kada od vas zatražimo osobne podatke, isti se mogu koristiti u sljedeće svrhe:

 • Možemo vas povremeno kontaktirati kako bi vas obavijestili o novim uslugama koje pružamo;
 • Možemo vam slati ažurirane informacije o pitanjima koja smatramo da će vas zanimati;
 • Možemo vam poslati tražene informacije o našim uslugama;
 • Vaše osobne podatke možemo koristiti u svrhu marketinga i istraživanje tržišta; te
 • Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bi izradili grupnu statistiku o našim korisnicima, prodaji, strukturi prometa te informacijama o odgovarajućoj internetskoj stranici (no ove statistike neće sadržavati bilo kakve osobne podatke koji vas mogu identificirati).

Oslanjamo se na vašu suglasnost da to učinimo, a koju ste nam dali u trenutku pružanja vaših osobnih podataka. Kada vam mi šaljemo informacije u bilo koju svrhu, možemo ih poslati ili poštom ili e-poštom.

POHRANJIVANJE OSOBNIH PODATAKA

Vaše ćemo podatke čuvati razumni vremenski period. Ako se takav vremenski period ne može utvrditi, sljedeći kriteriji primjenjuju za se utvrđivanje vremenskog perioda:

 • svrha za koju se podaci prikupljaju;
 • vjerojatnost daljnjih kontakata ili upita s vaše strane za koje ovi podaci mogu biti od pomoći;
 • duljina bilo koje zakonske obveze koja može biti povezana s tim podacima ili rok u kojem se mogu podnijeti zahtjevi koji se odnose na one podatke ili proizvode ili pružene usluge; i
 • zahtjevi naših regulatora.

PRISTUP I ISPRAVKE PODATAKA

Po primitku vašeg pisanog zahtjeva te dovoljno informacija koje nam dozvoljavaju da identificiramo vaše osobne podatke, otkrit ćemo vam osobne podatke koje imamo o vama, a za to možemo tražiti manju naknadu. Također ćemo ispraviti, izmijeniti ili izbrisati sve osobne podatke za koje nas obavijestite da su netočni te obavijestiti primatelje trećih strana o potrebnim promjenama. Sve podatke koje ste nam pružili možete ažurirati tako da nas kontaktirate na gore navedenu adresu.

U legitimne svrhe, također možete uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka slanjem zahtjeva na istu poštansku adresu. Konačno, imate pravo dati upute o ishodu vaših Osobnih podataka nakon vaše smrti.

Pored gore navedenih prava, imate i pravo:

 • podnijeti žalbu Uredu povjerenika za informacije (ICO), koji je glavno nadzorno tijelo Dechra grupe, na adresi www.ico.org.uk;
 • znati iz kojeg izvora potječu vaši osobni podaci, te ako je primjenjivo, jesu li došli iz javno dostupnih izvora;
 • zatražiti od kontrolora podataka ograničenje obrade u određenim okolnostima;
 • biti obavješteni o pravnoj osnovi za obradu podataka; te
 • biti obaviješteni o vašem pravu na prijenos podataka.

Zahtjevi za brisanjem Osobnih podataka podliježu pravnim ili etičkim prijavama i/ili obvezama o zadržavanju podataka kojima podliježemo.

ODJAVA

Možemo zadržati vaše podatke za kontakt u našoj bazi podataka, te vam možemo povremeno poslati poruku e-pošte ili poslati informacije kako bi vas upoznali sa sličnim proizvodima i uslugama koje bi vas mogle zanimati.

Nadamo se da ćete biti oduševljeni našim proizvodima i uslugama. Međutim, ako ne želite primati naše marketinške e-poruke i želite da vas se ukloni s našeg elektroničkog popisa e-pošte, molimo vas da nam pošaljete poruku na adresu u nastavku te u naslovu predmeta poruke upišete „Odjava s e-pošte“.

Ako želite da vas uklonimo i iz baze našeg poštanskog marketinga, molimo Vas da nas obavijestite putem e-pošte na dolje navedenoj adresi te u naslovu predmeta poruke upišete “Odjava s pošte” ili nam pošaljite obavijest na gore navedenu poštansku adresu.

Za detaljne informacije o kolačićima koje koristimo te svrsi za koju ih koristimo pogledajte naša pravila o kolačićima.

PRIJENOS PODATAKA TREĆIM STRANAMA

Vaše ćemo osobne podatke prenijeti izvan Dechra grupe isključivo na strogo ograničenoj “need to know” osnovi kada postoji legitimna poslovna potreba ili postoji sveobuhvatno zakonsko opravdanje da to učinimo.

Ako je određeno otkrivanje podataka potrebno za ispunjavanje zakonske obveze (npr. državnoj agenciji ili policiji / službi sigurnosti) ili u vezi sudskog postupka, možemo otkriti vaše osobne podatke sve dok je otkrivanje istih ograničeno na ono što je zakonski nužno.

Kako bismo zaštitili vaše podatke, sklopit ćemo odgovarajuće ugovore kako bismo osigurali da se vaši podaci čuvaju i koriste samo u zakonite, ovlaštene svrhe. Mi ne dijelimo, ne prodajemo niti ne distribuirano vaše osobne podatke s nepovezanim trećim stranama, osim ako nije drugačije određeno u ovoj obavijesti o privatnosti i pod ovim ograničenim okolnostima:

 • Kako bi vam isporučili informacije, proizvode i / ili usluge koje ste od nas zatražili, Osobne podatke možemo povremeno podijeliti ili poslati na daljnju obradu drugim tvrtkama unutar Dechra grupe ili s trećim stranama s kojima surađujemo. Ove tvrtke nisu ovlaštene od strane Dechrae koristiti Osobne podatke koje smo podijelili s njima  ni u koju drugu svrhu osim one navedene u ovoj Obavijesti o privatnosti niti vam slati bilo kakvu neželjeno poštu. Primjerice, ponekad treća strana može imati pristup vašim Osobnim podacima zbog podrške našoj informacijskoj tehnologiji ili zbog obrađivanja pošte u naše ime. Možemo podijeliti imena i adrese s našeg popisa za slanje pošte s pomno odabranim marketinškim partnerima. Također možemo podijeliti skupnu statistiku ili demografske podatke s trećim stranama na način koji ne otkriva podatke koji vas mogu osobno identificirati.
 • Kako razvijamo naše poslovanje možda ćemo prodati ili kupiti podružnice ili tvrtke. Postoji mogućnost reorganizacije, spajanja, prodaje, zajedničkog ulaganja, dodjele, prijenosa ili drugog raspolaganja (uključujući, bez ograničenja, u vezi s bilo kojim stečajnim ili sličnim postupcima) svih ili bilo kojeg dijela poslovanja Dechra grupe. U vezi s tim transakcijama vaši osobni podaci i ostali podaci prikupljeni kako je opisano u ovoj Obavijesti o privatnosti mogu se otkriti te mogu biti među poslovnim sredstvima koja su prenesena kao dio transakcije.
 • Možemo dijeliti, prenositi ili otkriti podatke iz naših baza podataka i arhiva poslužitelja kako bi udovoljili zakonskim zahtjevima, pravosuđu,  odgovorili na valjane prave postupke od strane vlade ili javnih tijela u bilo kojoj zemlji u kojoj djelujemo, kako bi komunicirali s bazama podataka za borbu protiv prijevara, zaštitili vaše vitalne interese, kako bi zaštitili pravne interese, privatnost ili sigurnost Dechra grupe ili naših zaposlenika, agenata i izvođača, kako bi zaštitili sigurnost ili integritet naših baza podataka ili ove internetske stranice i / ili poduzeli mjere predostrožnosti od pravne odgovornosti.
 • Možemo dijeliti vaše informacije s pružateljima usluga analize i pretraživanja podataka koji nam pomažu poboljšati i optimizirati našu internetsku stranicu. Molimo pogledajte naša Pravila o kolačićima.

PRIJENOS PODATAKA U INOZEMSTVO

Ako našu internetsku stranicu posjećujete iz zemlje u kojoj se nalaze naši poslužitelji (trenutnu u Ujedinjenom Kraljevstvu) različite komunikacije nužno će rezultirati prijenosom informacija kroz međunarodne granice. Posjetom na našu internetsku stranicu i/ili putem komunikacije s nama, prihvaćate prijenos i obradu vaših podataka kako je opisano u ovoj Obavijesti o privatnosti. Također, podacima koje prikupimo može se pristupiti, mogu biti preneseni i pohranjeni u tvrtkama te kod vanjskih pružatelja usluga koji su osnovanima izvan Europskog gospodarskog područja (“EGP“). Podatke također može obrađivati osoblje koje djeluje izvan EGP-a, a koje radi za nas ili za nekog od naših pružatelja usluga. Zemlje izvan EGP možda ne nude istu razinu zaštite. Radi zaštite vaših podataka, sklopit ćemo odgovarajuće ugovore sa svim tvrtkama s kojima dijelimo vaše podatke izvan EGP-a. Budu li vam trebale dodatne informacije o načinu na koji ćemo osigurati zaštitu vaših podataka u inozemstvu, možemo vam prema vlastitom nahođenju a po primitku vašeg zahtjeva dati kopiju pojedinosti o sredstvima zaštite prijenosa podataka.

Primatelji izvan EGP-a uključuju:

 • Pružatelji usluga koji se nalaze izvan EGP-a(uključujući bez ograničenja Sjedinjene američke države i Australiju); te
 • Tvrtke Dechra grupe sa sjedištem izvan EGP-a.

Podaci za koje postoji velika vjerojatnost da će biti preneseni takvim primateljima su (ako je primjenjivo): 

 • Ime, adresa za slanje računa, adresa isporuke, telefonski broj, spol, datum rođenja, adresa e-pošte, osobni podaci koji se nalaze u životopisu (CV)

Prijenos takvih podataka izvan EU / Europskog gospodarskog područja usmjeren je na sljedeće:

 • za isporuku informacija, proizvoda i/ili usluga te rješenja koja ste tražili;
 • kako bi udovoljili pravnim zahtjevima, pravosuđu, kako bi odgovorili na valjane pravne postupke vlade ili javnih tijela u bilo kojoj zemlji u kojoj djelujemo, kako bi komunicirali s bazama podataka za borbu protiv prijevara, kako bi zaštitili vaše vitalne interese, kako bi zaštitili zakonska prava, privatnost ili sigurnost Dechra grupe ili naših zaposlenika, agenata i izvođača, kako bi zaštitili sigurnost ili integritet naših baza podataka ili ove internetske stranice i/ili kako bi poduzeli mjere predostrožnosti od pravne odgovornosti;
 • kako bi pomogli popuniti slobodne pozicije unutar Dechra grupe; i
 • za poboljšanje vašeg korisničkog iskustva na internetu .

Slijedimo sljedeće mjere zaštite kako bi osigurali odgovarajuću razinu zaštite:

 • sklopljeni su ugovori o prijenosu podataka unutar Dechra grupe;
 • postoje unutarnji zahtjevi za ugovaranje Standardnih ugovornih klauzula koje je usvojila Europska komisija s dobavljačima trećih strana, kada je to primjenjivo.

SIGURNOST OSOBNIH PODATAKA

Obvezujemo se poduzeti sve korisne mjere predostrožnosti kako bi osigurali povjerljivost i sigurnost obrađenih Osobnih podataka te spriječili njihovo mijenjanje, korupciju pristupa neovlaštenim stranama.

Također zahtijevam od naših pružatelja usluga da poduzmu razumne mjere predostrožnosti za zaštitu vaših osobnih podataka.

Nažalost, ne postoji sustav za pohranjivanje i prijenos podataka koji je u potpunosti siguran. Više informacija o našim sigurnosnim postupcima vezanim za pohranu vaših osobnih podataka možemo dostaviti po primitku pisanog zahtjeva. Molimo Vas da takav zahtjev podnesete u pisanom obliku, upućen IT direktoru Dechra grupe, na gore navedenu adresu.

POVEZNICE NA DRUGE INTERNETSKE STRANICE

Naša internetska stranica može sadržavati hiper-poveznice na internetske stranice kojima ne upravljamo. Te hiper-poveznice predviđene su samo kao reference i pomoć korisnicima, te ne podrazumijevaju nikakva odobrenja aktivnosti ovih internetskih stranica trećih strana ili bilo kakvu povezanost s njihovim operaterima. Ne kontroliramo takve internetske stranice i ne prihvaćamo bilo kakve obveze ili odgovornost za njihove internetske stranice, podatke ili pravila o privatnosti. Pozivamo vas da pregledate pravila o privatnosti objavljene na bilo kojoj internetskoj stranici koju posjetite prije korištenja takve stranice ili pružanja bilo kakvih osobnih podataka o sebi.

KOLAČIĆI

Naša internetska stranica upotrebljava kolačiće za prikupljanje informacija prema kojima vas razlikuje od drugih korisnika naše internetske stranice. To nam pomaže u pružanju boljeg iskustva pri pregledavanju naše internetske stranice te nam pomaže poboljšati našu stranicu. Pri tome možemo prikupljati sljedeće podatke: 

 • IP adresa, podaci za prijavu, vrsta preglednika, lokacija, vremenska zona, operativni sustav te ostale tehničke informacije;
 • informacije o posjeti našim stranicama, uključujući internetske stranice koje ste posjetili prije i nakon naše internetske stranice te proizvode koje ste pregledavali; te
 • duljinu posjete stranicama na našoj internetskoj stranici, te informacije o interakciji sa stranicom.

Naša internetska stranica također sadrži hiper-poveznice na druge stranice na našoj internetskoj stranici. Pomoću kolačića možemo pratiti koliko se često koriste te poveznice i koje stranice na našoj internetskoj stranici posjetitelji odabiru gledati. Kolačići vas ne prepoznaju osobno – jednostavno nam omogućuju izradu statistike o korištenju ovih hiper-poveznica. Podložno vašem prethodnom pristanku, također možemo prikupljati podatke pomoću kolačića na našoj internetskoj stranici i na drugim internetskim stranicama kako bismo razumjeli način na koji ste u interakciji s našim oglašavanjem kako bismo bili sigurni da oglase pružamo na najrelevantniji način.

MJERODAVNO PRAVO

Ova Obavijest o privatnosti čini sastavni dio Uvjeta korištenja naših internetskih stranica (u relevantnoj mjeri).

Suglasni ste da će sudovi Engleske i Walesa biti isključivo nadležni za rješavanje bilo kakvih sporova ili zahtjeva bilo koje prirode koji proizlaze iz ili se odnosi na ovu Obavijest o zaštiti privatnosti, te da će zakoni Engleske i Walesa biti mjerodavni za takav spor ili zahtjev. Međutim, zadržavamo pravo da pokrenemo pravni postupak u bilo kojoj nadležnosti u kojoj smatramo da se kršenje ovog sporazuma provodi ili potječe.

POVRATNE INFORMACIJE

Komentari o ovoj Obavijesti o privatnosti su dobrodošli. Ako imate bilo kakvi pitanja o ovoj Obavijesti ili o bilo kojem segmentu naših usluga, možete nas kontaktirati putem e-pošte na adresu corporate.enquiries@dechra.com.