O nama

Poslovno područje Agro bavi se proizvodnjom, razvojem i prodajom sredstava za zaštitu bilja, lisnih gnojiva, regulatora rasta i sredstava za dezinsekciju i deratizaciju.


Genera ima široku paletu proizvoda koja, uz veterinarsko-medicinske proizvode, uključuje i vitaminsko-mineralne dodatke prehrani životinja, veterinarske dezinficijense, proizvode za zaštitu bilja, te proizvode za deratizaciju i dezinsekciju. Genera je kompanija s više od stotinu godina tradicije, čiji se početak povezuje s osnivanjem Kraljevskoga hrvatsko-slavonskog zemaljskog bakteriološkog zavoda 1901. godine. Nastankom Serum-Zavoda Kalinovica Zagreb 1962., proizvodni program proširen je sa biološke i kemofarmaceutske proizvodnje na sredstva za fitofarmaciju te vitaminsko-mineralne dodatke stočnoj hrani. Integriranjem Zavoda u PLIVU 1970. godine intenzivno se kreće ulagati u razvoj, što rezultira osnivanjem zasebnog Poslovnog programa Veterine i agrara 1992. godine. Od 2001. godine kompanija posluje samostalno, pod nazivom VETERINA, jedina te vrste u Hrvatskoj, a u lipnju 2009. kompanija mijenja naziv u Genera. Od 2015. godine Genera d.d. članica je Dechra Grupe. Dechra iza sebe ima 20 godina uspješnog poslovanja na svim tržištimaostvarenih putem strateških pokretača rasta od kojih je najvažnije spomenuti: fokus na portfelj, kontinuiranu isporuku, geografsko širenje te akvizicije. Ukupan prihod kompanije u 2017. godini iznosi £359,3 milijuna funti.

Poslovno područje Agro bavi se proizvodnjom, razvojem i prodajom sredstava za zaštitu bilja, lisnih gnojiva, regulatora rasta i sredstava za dezinsekciju i deratizaciju. Generin portfelj sredstava za zaštitu bilja uključuje herbicide, fungicide, insekticide, mineralna ulja i regulatore rasta, kao i skupinu proizvoda za deratizaciju i dezinsekciju. Namjena Generinih Agro proizvoda je smanjivanje šteta uzrokovanih bolestima, korovima i štetnicima u biljnoj proizvodnji, smanjenje populacije glodavaca i kukaca na poljoprivrednim površinama, u skladištima, javnom zdravstvu i komunalnoj higijeni, kako bi se očuvalo zdravlje ljudi i životinja.

Uz vlastito formulirane proizvode sa dugogodišnjom prisutnošću na tržištu, od kojih ističemo naše strateške proizvode Modro ulje i Neopitroid prah, možemo se pohvaliti i suradnjom s eminentnim tvrtkama u zaštiti bilja poput Nufarm GmbH & Co KG, Nisso Chemical Europe GmbH, Arysta Lifescience Benelux Sprl.

Genera Agro svojim proizvodima trenutno pokriva tržišta: Republike Hrvatske, Republike Slovenije, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Republike Makedonije, Republike Kosovo te Crne Gore.